Recept: brokolicovo-gorgonzolový kiš

Recept: brokolicovo-gorgonzolový kiš

Výborný koláč pre nečakanú návštevu sa dá podávať so zeleným šalátom, napr. listovým či rukolovým s paradajkami. Nechajte sa inšpirovať.

Cesto:

125g masla
200g múky (u mňa hladkej špaldovej)
1/2 KL soli
1 vajce
1 žĺtok
 
Náplň:
500g brokolice
200g gorgonzoly (alebo iného aromatického syra, napr. niva či ovčí syr)
200g sladkej smotany
3 vajcia
soľ, korenie
3 PL mandľových lupienkov
 
Na cesto zmiešame všetky suroviny, vymiesime do hladkej hmoty, zabalíme a odložíme aspoň na hodinu do chladničky. Rúru si predhrejeme na 200°C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske alebo medzi dvomi papiermi na pečenie a vyložíme ním formu. Vytvarujeme si okraje aby sa nám náplň nevylievala. Popicháme vidličkou a pečieme asi 10 minút.
 
Brokolicu si umyjeme, roztrháme na malé ružičky a necháme predvariť (ja len sparím kým zovrie voda). Opláchneme ľadovou vodou (kvôli farbe) a naukladáme na vychladnuté upečené cesto. Na brokolicu poukladáme pokrájanú gorgonzolu. Zalejeme ručne vyšľahanou smotanou s vajíčkami, soľou a korením. Vrch posypeme mandľovými lupienkami a pečieme pri 180°C približne 40 minút. 

 

Dobrú chuť

Mary

Zdieľať